Diabetes in het Binnenland van Suriname

in Nieuws
Hits: 1021

De Stichting One Stop Shop voor Chronische Ziekten is met ondersteuning van het Mungra Medisch Centrum - Kabalebo van 30 september tot en met 7 december 2019 gestart met onderzoek naar de gezondheidstoestand met betrekking tot Suikerziekte van burgers in het Kabalebo-gebied. Van bewoners in de dorpen Washabo, Section en Apoera zijn de bloedglucose waarden, de bloeddruk, de lichaamslengte, het lichaamsgewicht en de buikomvang gemeten. Hierna zijn er educatie lessen verzorgt. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 december is de eerste fase van dit WDF project afgesloten met een Cook-out en het uitreiken van de certificaten onder het genot van een hapje en een drankje.

De participanten zijn toegesproken door functionarissen van het commissariaat namens mw. de distrcits commissaris J. Apoera, leden van het traditioneel gezag en dhr. D. Caffé, projectmanager van de OSS. 

In de volgende fase van het project zullen de diabeten gescreend worden volgens het diabetes protocol, waarna de daarop volgende jaarlijkse screenings door het Mungra Medisch Centrum - Kabalebo zullen worden voortgezet.