WDD 2018 JARIKABA

in Nieuws
Hits: 241

Het thema voor Wereld Diabetes Dag 2018 en 2019 is The Family and Diabetes.

Bevordering van de rol van het gezin bij het beheer, de zorg, preventie en voorlichting van diabetes, zijn zaken waar (IDF) International Diabetes Federation extra aandacht wil schenken.

 

In het Kader van Wereld Diabetes Dag donderdag 14 november 2018, heeft de Stichting One stop Shop voor Chronische ziekten (OSS) op vrijdag 9 november 2018 van 8.00u tot 12.00u i.s.m.  de Rotary, het Ministerie van Volksgezondheid en het Commissariaat van het district Saramacca een Gezondheidsdag georganiseerd te Jarikaba.

 

Buurtbewoners van het ressort Jarikaba, studenten van de VOS Maho VWO/HAVO leerlingen van de Mulo Debisahaischool en leerlingen van het 6e leerjaar van de basisscholen in de omgeving van Jarikaba, hebben meegedaan aan deze activiteit.

 

Na welkom te zijn geheten door de Mevrouw. Meghoe Secretaris van het commissariaat van Saramacca die de DC vertegenwoordigde, was de dag als volg ingedeeld.

  • Beweeg oefeningen, waarbij de aanwezigen in een ontspannen sfeer mee hebben gedaan.
  • Na de beweegoefeningen was het tijd voor de info sessie. Door de afd. Diabetes Educatie van de OSS, is gesproken over het gevaar, het voorkomen en indien bekend met Suikerziekte hoe er mee om te gaan. Er was daarna een interactie waarbij de aanwezigen vragen konden stellen.
  • Na deze info sessie, was het tijd voor de verschillende metingen. Zo konden de aanwezigen: bloedsuiker, bloeddruk, lengte gewicht, Buikomvang en BMI laten meten.

Van de naar schatting 250 aanwezigen, hebben 153 personen gebruik gemaakt van deze dienstverlening.