Mini Congres Klaaskreek

in Nieuws
Hits: 523

De Stichting One Stop Shop voor Chronische ziekten (OSS) is opgezet in 2012. De missie van de OSS is omschreven als; “het faciliteren van mensen met NCD middels innovatieve medisch gerichte oplossingen”. Op zaterdag 14 oktober heeft De Stichting One Stop Shop voor chronische ziekte (OSS), en wel het Jongeren platform van de OSS met ondersteuning van de jongeren van het Rodekruis, en Suricorps, op verzoek van de jeugd parlementariërs van het district Brokopondo, een mini congres georganiseerd voor de jongeren van dit district.

Doel van dit congres was: te werken aan de bewustwording onder de jeugd t.a.v. (NCD’s) in bijzonder suikerziekte, en het bespreken van maatschappelijke en sociale problemen onder de jeugd in de vorm van een Krutu:

Enkele stellingen tijdens deze Krutu waren:

  • Gezonde voeding is alleen nodig als je ziek bent, gezonde mensen mogen alles eten
  • Jonge mensen bewegen genoeg, ik hoef niet op mijn lichaamsbeweging te letten
  • Goud is gezond, en daarom zijn de goudvelden gezond

Een panel bestaande uit, jongeren van het Rodekruis, Suricorps het Jongerenplatform van de OSS en Mevr. Cher Macknack hebben onder leiding van de discussie leider Zabdai Zamuel met de jongeren gediscussieerd over de stellingen.

Na de discussie was er een informatief moment van uit het Rodekruis. En daarna  

het b creative moment, waarbij de jongeren in groepen waren opgedeeld. Zij kregen opdrachten om uit te werken en moesten deze daarna presenteren. Het was een zeer geslaagde dag,  waren de woorden van dhr. Eric Leetz Marketing Coördinator van de OSS die samen met mej. Zohara Sylvester verantwoordelijk was voor het geheel.  

De jeugd parlementariër van het District Brokopondo dhr. Vince Dalen, was net als de participanten tevreden met het gepresenteerde. Hij sprak de hoop uit aan het eind van dit congres,  hetgeen de jongeren geleerd hebben, het zullen  doorgeven aan hun leeftijdsgenoten in het bijzonder het district Brokopondo.