Medtronic Blogger Event Amsterdam: dag 1
in Nieuws
Hits: 3142

Vorig weekend werd ik door Medtronic uitgenodigd in Amsterdam naar aanleiding van hun nieuwe CGM, de Guardian Connect.

De eerste dag van het event bezochten we hoofdzetel van Diabeter in Rotterdam. Diabeter is een diabetes kliniek met een uitzonderlijke aanpak en ontstond oorspronkelijk als een kliniek gespecialiseerd in kinderen en jongvolwassenen met diabetes type 1. Elke patiënt krijgt er een zeer persoonlijke behandeling en dat maakt Diabeter uniek. De communicatie met het diabetesteam verloopt via verschillende kanalen. Je kan er steeds terecht voor een face-to-face gesprek maar ook via internet hebben ze verschillende communicatiekanalen voorzien. Je kan het team contacteren via Skype, e-mail of via de telefoon. Diabeter heeft ook zelf een 'dashboard' ontwikkeld om al je gegevens mooi op een rijtje te zetten en te analyseren waar je behandeling eventueel bijgestuurd kan worden. Ze streven naar een zo laag mogelijk HbA1c om complicaties in de toekomst te voorkomen.

Je merkt al onmiddellijk bij het binnenkomen dat dit geen gewone kliniek is. Het gebouw is zeer luchtig en voorzien van veel glas en open ruimten. Dit in combinatie met frisse kleuren en een leuke inrichting zorgen ervoor dat je helemaal niet het gevoel krijgt je in een kliniek te bevinden. Wauw! Was het overal maar zo! Het zou de consultaties er heel wat prettiger op maken. Naast het behandelen van mensen met diabetes wordt er ook research gedaan in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het ultieme doel van deze research is het genezen van diabetes type 1.

Diabeter is recent ook gestart met Facebook Live uitzendingen. Er werd hiervoor een kamer ingericht als opname studio. Tijdens de Facebook Live sessies kan je vragen stellen over allerhande onderwerpen. Prachtig initiatief! Achteraf kan je de sessies herbekijken via de Facebook pagina van Diabeter: Klik hier!

Tijdens ons bezoek aan Diabeter ontvingen we ook het proefpakket van de nieuwe Guardian Connect CGM van Medtronic. Op die manier konden we alvast de sensor plaatsen en laten opwarmen tijdens de rondleiding in Diabeter. Meer over de Guardian Connect in mijn volgend verslag van dit event over enkele dagen.

 

BRON: http://www.diablog.be/?m=1