Wat deze man doodde, drinken velen onder ons elke dag.

in Nieuws
Hits: 3282

De dood loert in onze koelkast.

Dean Wharmby is een Engelse bodybuilder die samen met zijn vrouw en dochter in Manchester woont. Deze bodybuilder spendeert veel geld, tijd en energie om zijn lichaam te trainen en zijn spiermassa is zijn kapitaal geworden, zowel persoonlijk als professioneel. Hij traint urenlang en volgt een specifiek dieet: hij moet per dag 10.000 calorieën innemen om zijn spiermassa op peil te houden.

Om dit doel te bereiken volgt Dean een dieet van fastfood en hyperproteïnen bestaande uit kip, vis en eieren. Hij drinkt ook een heleboel energiedrankjes om alert te blijven tijdens zijn harde trainingen. Tijdens het sporten drink hij wel twee blikjes per uur.

 

 

 

Maar vijf jaar geleden nam het leven van Dean een drastische wending. De dokters ontdekten een tumor in zijn lichaam, maar de bodybuilder weigerde chemotherapie te ondergaan. Hij opteerde eerder voor de niet-conventionele geneeskunde en het blijkt de goede keuze geweest te zijn want zijn kankergezwel verdween helemaal.

Dean herneemt zijn dagelijkse bezigheden, maar hij wordt opnieuw ziek. Maar ditmaal met zeer ernstige gevolgen. De dokters stelden ditmaal leverkanker vast. Opnieuw weigert Dean chemo te ondergaan en houdt zich aan een strikt gezond dieet. Hij begint echter gewicht te verliezen en wel op een erg drastische manier.

   

 

Helaas is de strijd tegen kanker voor de papa van 39 deze keer verloren. Tijdens zijn strijd ontdekt hij eindelijk de oorzaak van zijn ziekte: de energiedrankjes. Het hoge suikergehalte in de drankjes had de vorming van kankercellen in de hand gewerkt.

Uiteindelijk blaast hij in de armen van zijn echtgenote zijn laatste adem uit. Deze jonge vader is veel te vroeg gestorven. En dat heeft hij voor een groot stuk te danken omdat hij het uiterste vergde van zijn lichaam. Hij heeft de hoogste prijs betaald voor zijn sport en passie. Zoals zovele anderen heeft hij overdreven met het gebruik van energiedrankjes. Maar te weinig personen kennen de risico’s.

DEEL dit droevige verhaal om anderen te waarschuwen voor de gevaren van overmatige consumptie van energiedrankjes.