Nieuws brief Isala

in Nieuws
Hits: 3599

Isala is het ziekenhuis van Zwolle waar Innofeet onze partner ook de tweedelijns podotherapie doet

 

MailMoment RVE Interne, Poliklinieken

23 september

Nieuws van de poli

Verbeterteam Poli

 

Afgelopen maandag hebben met het verbeterteam en tevens de VIM-commissie van onze poli bij elkaar gezeten. Dit team bestaat uit de volgende personen:

 

Harma Stellink, Ineke Kloppenberg, Hema Westerhof, Hilma Jonkman, Ingrid Duim en Hans Doornink.

Gebaseerd op de zelfevaluatie en afdelingsbevindingen vanuit de JCI audit is het volgende verbeterplan voor 2017 opgesteld die jullie hierbij als bijlage vinden. In de komende tijd zullen jullie middels het mailmoment van onze activiteiten op de hoogte gehouden worden. Mochten jullie suggesties en/of verbeterpunten hebben, dan kunnen jullie met het idee bij één van ons terecht.

 

Surinaamse gasten bij de podotherapie

Vandaag zijn twee Surinaamse huisartsen en een diabetesverpleegkundige van de voetenpoli van de One stop Shop in Suriname te gast geweest bij de podotherapeuten. Sinds 2011 bestaat er een intensieve samenwerking tussen de podotherapeuten van Innofeet /Isala en de One stop Shop.

Doel is om het enorme probleem van de diabetische voet beter behandelbaar te maken door het opleiden van speciale voetwonddeskundigen bij een gebrek aan podotherapeuten in Suriname. Helaas overlijdt het overgrote deel van de patiënten met een voetulcus nog steeds aan de complicaties van deze wonden.

Deze week zijn de drie initiatiefnemers weer een weekje in Nederland om ervaringen uit te wisselen. Het hoogtepunt van de dag was zeker het ophalen van een schone witte jas uit de volautomatische jassenautomaat

Wat een verbaasde blikken bij deze overdaad aan luxe.

 

NIeuws uit ISALA

Herhaling: Start Medewerkers Tevredenheid Onderzoek

Vanaf 12 september 2016 vindt voor de tweede keer het digitale Medewerkers Tevredenheid Onderzoek (MTO) plaats. We vragen hiervoor graag je medewerking.

Pagina-inhoud

Waar haal jij je energie uit? Hoe patiëntgericht is Isala eigenlijk? En hoeveel plezier heb jij in je werk? Wij horen graag hoe jij hierover denkt, want Isala wil continue verbeteren. Dat kunnen we realiseren met bevlogen medewerkers.

Vanaf 12 september 2016 vindt voor de tweede keer het digitale Medewerkers Tevredenheid Onderzoek (MTO) plaats. Iedere medewerker van Isala in loondienst (met uitzondering van vakantiekrachten, coassistenten en betaalde stagiaires) krijgt in die week per mail de vraag om aan het MTO deel te nemen.

De eerste keer, in 2014, hebben in totaal 70.5% van de medewerkers aan dit onderzoek deelgenomen en het rapportcijfer dat Isala toen kreeg was een 7.2. We zijn nieuwsgierig naar de resultaten van dit MTO en hopen dat zo veel mogelijk mensen mee gaan doen.

 

Introductie Mark Roland de Jong

 

 

Dag nieuwe collega’s,

 

Mijn naam is Mark Roland de Jong. Ik neem de telefoon meestal op met Roland omdat er teveel Marken bij de cardiologie zijn. Ten tijde van schrijven 27 jaar oud. Per 1 oktober 2016 begint mijn vooropleiding Interne Geneeskunde. Ik heb mijn B jaar cardiologie al achter de rug (zaalstage, EHLH en beeldvorming 1). Een aantal van jullie herkent mij misschien nog van eerder. Ik heb mijn oudste coschap bij de afdeling Interne Geneeskunde gedaan (7 weken B6 en 7 weken B2 in het oude Sophia). Ook mijn wetenschappelijke stage heb ik bij de laboratoriumgeneeskunde gedaan over de waarde van flowcytometrie bij myelodysplastisch syndroom.

 

Omdat ik twijfelde over de keuze voor internist of cardioloog heb ik ervoor gekozen om promotieonderzoek over hypertensie te gaan doen. Mijn rode draad is renale denervatie dat we op verschillende manieren onderzoeken (bij hypertensie en bij atriumfibrilleren) en de techniek proberen uit te breiden met ‘renal nerve stimulation’. Allicht zal ik hier eens wat over vertellen bij een van de onderwijsmomenten. Ik hoop over een jaar ongeveer klaar te zijn. Ik herinner jullie tegen die tijd vast aan.

 

Sporten is mijn uitlaatklep en doe aan tennis en sportschool op structurele basis. Ik houd van alle watersporten en ga graag skiën. Geloof dat ik help met het organiseren van de ski-reis voor de Interne Geneeskunde in 2017.

 

Ik heb altijd met plezier bij de afdeling Interne Geneeskunde gewerkt en vertrouw erop dat dit tijdens de vooropleiding niet anders is!

 

Vriendelijke groet,

 

Mark Roland