Stichting Vrienden van de “One Stop Shop”

in Nieuws
Hits: 3793

Tijdens de 7th. International symposium on the diabetic foot in Nederland in mei 2015 zijn mensen die van het mooie werk van de OSS hebben gehoord, bereid geweest de OSS te ondersteunen.De Stichting Vrienden van de “One Stop Shop” is opgericht in Nederland op 16 juni 2015.

Het doel van de stichting is het promoten, stimuleren, ontwikkelen, bevorderen, faciliteren en (financieel) ondersteunen van de stichting: Stichting One Stop Shop voor chronische ziekten in Paramaribo. De leden van de stichting Vrienden van de “One Stop Shop” zijn: Welsly W.M. Bodha (Voorzitter), Renée S.E. Wezel (Penningmeester) en Haidy Tjon Tjauw Tjoe-A-On (Secretaris) die ons vanuit Nederland zullen ondersteunen. Reeds is al heel gauw het eerste project gerealiseerd namelijk de aanschaf van een  podomini. Op 20 november 2015 mochten wij de podomini ontvangen.

Waarom de aanschaf van de podomini:

Voor het verder ontwikkelen van de voetzorg binnen de One Stop Shop, is nadat de wond gesloten is, een na traject nodig, In deze fase zijn ortheses, steunzolen en aangepast schoeisel onontbeerlijk.De podotherapeut ontwikkelt de steunzolen, na het aanpassen of bij problematiek, aanpassing nodig is.Het bijwerken moet in de aanwezigheid van de client gebeuren.De podomini, een tafelmachine met een geventileerde schuurrol, maakt het slijpen en schuren mogelijk.