Jongeren moeten meer leren over gezonde leefstijl

in Nieuws
Hits: 3500

PARAMARIBO – De Stichting One Stop Shop wil de bewustwording over onder meer gezonde voeding onder jongeren tussen 16 en 26 jaar bevorderen door activiteiten waarbij ze betrokken worden. Een gezonde leefstijl en alles daaromheen zal centraal staan.

De stichting begint nog deze maand met haar programma. Guillermo Vaarnold denkt aan onder andere workshops op scholen, talentenjachten en competities. Hij noemt het goed om jongeren te gebruiken die verandering teweegbrengen bij hun leeftijdgenoten, omdat zij elkaar het best begrijpen.

De stichting zal om haar doel te bereiken met andere organisaties samenwerken. Nu heeft ze al ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid. Vaarnold zegt dat er ook een platform is opgericht met 30 leden. Er is nog gelegenheid tot aanmelden.

Conclusie

Vorige maand heeft de stichting in Brokopondo een congres gehouden. Het is de bedoeling dit jaarlijks te doen. “Over het algemeen was de participatie van de jongeren zeer goed” Uit een discussie is gebleken dat jongeren zich nog weinig bewust zijn van een gezonde leefstijl en dat het bewustzijn hiervoor hen moet worden bijgebracht. “Ze weten wel het een en ander, maar de kennis over dit onderwerp is beperkt” Hij zegt dat de stichting hard zal moeten werken om haar doel te bereiken. De trend die er nu is onder de jongeren wat betreft leefstijl belooft niet veel goeds. Vaarnold verwijst naar een onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid in 2012 in samenwerking met de Universiteit. De resultaten laten zien dat jongeren bewust moeten worden gemaakt van het thema. “Misschien hebben niet veel jongeren diabetes, maar wat we zien is dat het steeds erger word met deze ziekte in ons land.

Door Aidy Pinas-Agodeba

Bron: De ware tijd