Verslag congres Aruba 2015

in Nieuws
Hits: 2933
Verslag Aruba

Tijdens het bezoek van 2 leden van het MT aan het endocrinologie congres van de NASHKO op Curaçao kregen we meer info over het 3e island wound congres op Aruba, ook georganiseerd door de NASHKO i.s.m. het Dr. Horacio Oduber Hospitaal (HOH). Het eerste congres was in 2002, het tweede in 2005.

Het congres was in het Holiday Inn complex, een uitgebreid en goed afgewogen program over de behandeling van wonden op de “wondenpoli” waar alle wonden behandeld worden waaronder ook diabetische wonden. Het uitgebreide “dedicated team” werkt” patient centered “binnen de setting van het ziekenhuis.

Hiernaast is er nog buiten het ziekenhuis een centro Diabetico en het wit Gele kruis die naast de huisarts in de eerste lijn bezig zijn met wond behandeling. Het contact met de eerste lijn is nog niet uitgekristalliseerd.

Op zaterdag kregen we een rondleiding op de afdeling van de Wondenpoli. Er zijn 2 afdelingen. Een in het ziekenhuis voor opgenomen patiënten en de tweede afdeling is waar poliklinische patiënten geholpen worden. Gezien zij ook te maken hebben met mensen die liever vroeg geholpen worden starten zij om 6.00u AM met het werk.

Er zijn hele goede contacten gelegd en de intenties zijn om meer met elkaar te werken niet alleen wat behandeling betreft maar ook trainingen en uitwisseling van expertise.

Er zijn aanbevelingen die binnen de OSS uitgewerkt zullen worden.