in Nieuws
Hits: 3482
Wondverzorging

De aanpak van de One Stop Shops voor diabeteszorg in Paramaribo en Nickerie wordt binnenkort uitgebreid. Daarom start begin 2016 een opleiding voor wondverzorgenden en wondassistenten. Aan de 32 opleidingsplaatsen is een gegarandeerde baan op diverse locaties in Paramaribo of de districten gekoppeld. 

Tot dusver telt Suriname twee One Stop Shops, één in Paramaribo en één in Nickerie, waar diabetespatiënten terecht kunnen. Op deze plekken is een totaalpakket aan zorg beschikbaar: van screening tot wondzorg, en van adviezen over leefstijl tot een cursus voor diabetespatiënten. ‘Dankzij een integrale aanpak in de polikliniek kunnen we risicopatiënten snel eruit halen, en kunnen we dure ziekenhuisopnamen en nodeloze amputaties voorkómen’, zegt Liesbeth Bergraaf, huisarts en een van de initiatiefnemers van de One Stop Shop.Voor de opleiding tot wondverzorgende kunnen zich verpleegkundigen of medisch pedicures opgeven. Voor de opleiding tot wondassistent is een mulodiploma vereist. Belangrijker, zegt Bergraaf, is ‘feeling voor chronische zorg. En geduld. Deze mensen gaan jarenlang met dezelfde patiënten werken. Het is langdurige zorg, vooruitgang gaat langzaam.’
Belangstellenden kunnen tot en met 15 oktober een sollicitatiebrief bezorgen bij de One Stop Shop in het AZP complex aan de Abraham Samson straat. Meer informatie is te vinden op de website.

 

Bron: Star nieuws