psycholoog

Een goede lichamelijke gezondheid gaat samen met een goede geestelijke gezondheid. Mocht uw casemanager de indruk krijgen dat er wellicht sprake is van psychische klachten, dan kunt u een screening krijgen bij de psycholoog van de One Stop Shop. De psycholoog houdt een verdiepend gesprek met u om uw klachten goed in beeld te krijgen.

U kunt met veel uiteenlopende klachten bij de psycholoog terecht. Misschien bent u de laatste tijd meer droevig, angstig of ervaart u veel spanningen en stress. Ook zou u bijvoorbeeld veel moeite kunnen hebben met een verlies in uw omgeving of met het accepteren van uw ziekte. Dit kan allemaal invloed hebben op uw lichamelijke gezondheid. Geen onderwerp is gek of raar en alles kan besproken worden. En soms is een luisterend oor ook gewoon heel prettig. Tevens heeft de psycholoog beroepsgeheim waardoor u zich niet beperkt hoeft te voelen in het gesprek.

Aan het einde van het verdiepend gesprek bespreekt de psycholoog met u of vervolgbehandeling wordt geadviseerd. In een vervolgbehandeling kunt u bijvoorbeeld handvatten krijgen hoe om te gaan met bepaalde situaties, hoe uw angsten verminderd kunnen worden of kan de psycholoog u door moeilijke periodes in uw leven heen helpen. U bent echter nergens toe verplicht. Door de mogelijkheid van een gesprek met een psycholoog te bieden in de One Stop Shop, kunnen we zorgen voor verbetering van zowel uw lichamelijk als psychische gesteldheid, om zo het beste resultaat te bereiken!