Mijn Kind heeft Diabetes

De website mijnkindheeftdiabetes.com die bedoeld is voor ouders en kinderen waarbij de diagnose diabetes type 1 is gesteld bij het kind. Als er net diabetes is geconstateerd, komt er veel op jou en je familie af. Je hebt een chronische ziekte en dit is een flinke schok voor iedereen. Opeens moet je je verdiepen in insulinepompen, pennen, hypo’s, hypers, bloedsuikermeters, om over voeding en het weer naar school gaan nog maar te zwijgen.

Diabetes op school

Diabetesopschool.nl is bestemd voor ouders van schoolgaande kinderen met diabetes. En voor leerkrachten en begeleiders van leerlingen met diabetes in de klas. Voor ouders bevat deze site informatie en tips over hoe zij hun kind met diabetes goed voorbereid naar school kunnen laten gaan. Leerkrachten en begeleiders worden geadviseerd over wat zij kunnen en mogen doen voor kinderen met diabetes.

SugarKidsClub

De SugarKidsClub is er voor alle kinderen tot 16 jaar met diabetes in Nederland. Hier zijn kinderen nu eens niet de enige met diabetes. Samen doen ze allerlei leuke, uitdagende activiteiten. Spelenderwijs leren ze over diabetes en hoe hiermee om te gaan.

Onderzoek SICP: 27% kinderen te zwaar en 4.6% heeft verhoogd bloedsuiker

1 op de 10 kinderen speelt nooit buiten

De serviceclub Soroptimist International Club Paramaribo (SICP) was in 2013 gestart met de uitvoering van een gezondheidsproject om de risicofactoren van diabetes type 2 zoals zwaarlijvigheid en een te hoge bloedsuiker op de lagere scholen te onderzoeken. In dit onderzoek zijn in totaal 6176 kinderen meegenomen, waarvan 48.7% jongens en 51.3% meisjes. De gemiddelde leeftijd van deze kinderen was 12 jaar. Gedurende dit onderzoek zijn in totaal 2178 kinderen (dat is 35.3%) verwezen naar de huisarts.

Read more